Receptbeskrivning
Knäckehjärtan
Ingredienser
för
25 g jäst
2 dl vatten fingervarmt
0.5 dl olja
0.5 tsk salt
0.5 msk brödkryddor, malda
0.5 tsk kumminfrön lätt krossade
4.5 dl rågmjöl ca grovt
1 dl dinkelmjöl
1 st ägg till pensling
kumminfrön
fänkålsfrö
pumpafrön
linfrö
sesamfrö svarta
flingsalt
2 dl vatten fingervarmt
0.5 dl olja
0.5 tsk salt
0.5 msk brödkryddor, malda
0.5 tsk kumminfrön lätt krossade
4.5 dl rågmjöl ca grovt
1 dl dinkelmjöl
1 st ägg till pensling
kumminfrön
fänkålsfrö
pumpafrön
linfrö
sesamfrö svarta
flingsalt
Beskrivning
Strö på de kryddor och frön du gillar bäst och ge bort ett gäng till vänner och familj.
30 - 40 hjärtan
1. Sätt ugnen på 210 grader. Lös upp jästen i fingervarmt vatten med en trägaffel i en bunke. Tillsätt olja, salt, brödkrydda, kumminfrön och mjöl och arbeta till en smidig deg. Degen behöver inte jäsa.
2. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en tunn kaka och skär ut hjärtan med kniv eller med pepparkaksformar. Placera på plåtar med bakplåtspapper och nagga lätt med gaffel. Pensla med ett uppvispat ägg och strö på kummin, fänkål, frön och salt.
3. Grädda i övre delen av ugnen i 8-10 minuter. Passa brödet de sista minuterna så att det inte blir bränt.
Recept: Linnea Swärd
Foto: Katja Kristoferson
30 - 40 hjärtan
1. Sätt ugnen på 210 grader. Lös upp jästen i fingervarmt vatten med en trägaffel i en bunke. Tillsätt olja, salt, brödkrydda, kumminfrön och mjöl och arbeta till en smidig deg. Degen behöver inte jäsa.
2. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en tunn kaka och skär ut hjärtan med kniv eller med pepparkaksformar. Placera på plåtar med bakplåtspapper och nagga lätt med gaffel. Pensla med ett uppvispat ägg och strö på kummin, fänkål, frön och salt.
3. Grädda i övre delen av ugnen i 8-10 minuter. Passa brödet de sista minuterna så att det inte blir bränt.
Recept: Linnea Swärd
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 282
Inlagt 2013-12-12 18:32:32






45 min