Receptbeskrivning
Ingredienser
för
400 fiskfilé
300 g delikatesspotatis
3 hummerfond
2 dl crème fraiche
200 sugarsnaps
100 g kräftstjärtar
0.5 dill
dillvippor
1 krm pepparmix
1 citron
300 g delikatesspotatis
3 hummerfond
2 dl crème fraiche
200 sugarsnaps
100 g kräftstjärtar
0.5 dill
dillvippor
1 krm pepparmix
1 citron
Beskrivning
Skala potatisen och koka den mjuk under lock. Ta upp potatisarna, men spara kokvattnet i kastrullen. Häll i hummerfond och crème fraiche i potatisvattnet. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Låt sjuda i såsen under lock 5-6 minuter tills fisken är klar. Blanda ner sugarsnaps, kräftstjärtar eller räkor. Tillsätt den kokta potatisen. Låt alltsammans bli varmt. Tillsätt hackad dill och pepparmix. Garnera med dillvippor. Servera grytan med bröd och citronklyftor. För alla Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme, kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 4 2010.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme, kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 4 2010.
Visningar: 462
Inlagt 2013-12-16 09:24:33

