Receptbeskrivning
RÃ¥gisar
Ingredienser
för
Beskrivning
ca 30 st
5 dl mjölk
50 g jäst
6 dl rågsikt
10 dl vetemjöl
1/2 dl sirap
50 g rumsvarmt margarin
1 1/2 tsk salt
Ev garnering
havregryn
Gör så här:
1. Värm mjölken till 37 grader, smula jästen i en degbunke och häll mjölken över. Tillsätt rågsikten och 8 dl av vetemjölet och arbeta degen smidig. Låt jäsa till dubbel storlek i ca 45 min.
2. Arbeta därefter in sirap, margarin och salt i degen tillsammans med resten av mjölet. Arbeta degen smidig. Forma runda bullar och doppa dem i vatten och därefter havregryn. Låt jäsa i ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Grädda bullarna i ugnen tills de fått lagom färg, ca 15 min.
- Det är ett ganska ljust bröd, jag har provat att ha i grövre mjöl, vetegroddar, rågkross mm, men det är bäst som är. Valnötter passar dock väldigt bra. Jag brukar hoppa över havregrynen och bara pensla bullarna med vatten.
5 dl mjölk
50 g jäst
6 dl rågsikt
10 dl vetemjöl
1/2 dl sirap
50 g rumsvarmt margarin
1 1/2 tsk salt
Ev garnering
havregryn
Gör så här:
1. Värm mjölken till 37 grader, smula jästen i en degbunke och häll mjölken över. Tillsätt rågsikten och 8 dl av vetemjölet och arbeta degen smidig. Låt jäsa till dubbel storlek i ca 45 min.
2. Arbeta därefter in sirap, margarin och salt i degen tillsammans med resten av mjölet. Arbeta degen smidig. Forma runda bullar och doppa dem i vatten och därefter havregryn. Låt jäsa i ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Grädda bullarna i ugnen tills de fått lagom färg, ca 15 min.
- Det är ett ganska ljust bröd, jag har provat att ha i grövre mjöl, vetegroddar, rågkross mm, men det är bäst som är. Valnötter passar dock väldigt bra. Jag brukar hoppa över havregrynen och bara pensla bullarna med vatten.
Visningar: 437
Inlagt 2013-12-16 11:55:12






0 min