Receptbeskrivning
Gulasch med köttfärs
Ingredienser
för
Beskrivning
500 g nöt- eller lammfärs
2 st gula lökar
1 st röd paprika, stor
smör
2 tsk paprikapulver
1 tsk kummin, hel
1,5 tsk mejram
2 tsk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater, 1 burk
1 dl vatten
2 msk kalvfond
salt
nymald peppar
hackad persilja 1 Skala och hacka löken. Skär paprikan i små tärningar. Fräs i smör utan att
de tar färg. Blanda i paprikapulver, kummin och mejram och låt kryddorna fräsa med någon minut. 2 Höj värmen, lägg i färsen och stek den smulig. 3 Tillsätt soja, tomatpuré, tomater, vatten och fond. Koka ihop såsen under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja. Servera med bulgur och en klick gräddfil.
2 st gula lökar
1 st röd paprika, stor
smör
2 tsk paprikapulver
1 tsk kummin, hel
1,5 tsk mejram
2 tsk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater, 1 burk
1 dl vatten
2 msk kalvfond
salt
nymald peppar
hackad persilja 1 Skala och hacka löken. Skär paprikan i små tärningar. Fräs i smör utan att
de tar färg. Blanda i paprikapulver, kummin och mejram och låt kryddorna fräsa med någon minut. 2 Höj värmen, lägg i färsen och stek den smulig. 3 Tillsätt soja, tomatpuré, tomater, vatten och fond. Koka ihop såsen under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja. Servera med bulgur och en klick gräddfil.
Visningar: 552
Inlagt 2013-12-16 12:04:18