Receptbeskrivning
Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
50 g jäst
3 1/2 dl lättyoghurt naturell
2 dl vatten
1 1/2 dl grovt rågmjöl
2 dl havrekli
6 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk salt

Pensling:
vatten
havrekli

Smula jästen i en bunke. Värm yoghurt och vatten tills det är 37 grader. Häll det över jästen och rör tills den har löst sig. Häll i resterande ingredienser. Arbeta degen väl och pudra över lite vetemjöl (ca 1/2 msk) på ytan. Låt degen jäsa ca 1 1/2 tim. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela den i två delar och rulla ut till längder. Skär varje längd i ca 9 bitar. Du behöver inte göra bullar utan lägg bitarna direkt på bakpappersklädda plåtar. Låt dom jäsa 15-20 min till. Pensla med vatten och strö på havrekli. Grädda i 250 grader i 12-14 min. Låt kallna under bakduk.

Visningar: 339
Inlagt 2013-12-16 12:21:52