Receptbeskrivning
Brantevikssill med äpple
Ingredienser
för
Beskrivning
Brantevikssill med äpple
1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
1 rödlök
ca 5 cm purjolök
20 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn
10 vitpepparkorn
1 tsk citronpeppar
1 dl finskuren dill
1 syrligt äpple
1 msk färskpressad citronjuice
rivet skal av 1/2 citron
1.Häll av sillen, spara 2 msk av lagen (för 6 portioner).
2.Skala och finhacka rödlöken. Skär purjolöken i tunna strimlor.
3.Stöt pepparkornen grovt i en mortel.
4.Skär sillen i bitar på snedden.
5.Blanda ihop sill, rödlök, purjolök, pepparsorterna, dill och den sparade lagen.
6.Täck över och låt stå minst 3 timmar i kylen före servering, rör om några gånger under tiden.
7.Vid servering: Dela, kärna ur och finhacka äpplet. Blanda med citronjuicen så att äpplet inte mörknar. Blanda detta med sillen. Toppa med lite finrivet citronskal.
Recept från ica.se, Buffé 12 2013.
1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
1 rödlök
ca 5 cm purjolök
20 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn
10 vitpepparkorn
1 tsk citronpeppar
1 dl finskuren dill
1 syrligt äpple
1 msk färskpressad citronjuice
rivet skal av 1/2 citron
1.Häll av sillen, spara 2 msk av lagen (för 6 portioner).
2.Skala och finhacka rödlöken. Skär purjolöken i tunna strimlor.
3.Stöt pepparkornen grovt i en mortel.
4.Skär sillen i bitar på snedden.
5.Blanda ihop sill, rödlök, purjolök, pepparsorterna, dill och den sparade lagen.
6.Täck över och låt stå minst 3 timmar i kylen före servering, rör om några gånger under tiden.
7.Vid servering: Dela, kärna ur och finhacka äpplet. Blanda med citronjuicen så att äpplet inte mörknar. Blanda detta med sillen. Toppa med lite finrivet citronskal.
Recept från ica.se, Buffé 12 2013.
Visningar: 593
Inlagt 2013-12-16 17:02:06

