Receptbeskrivning
Pastasås med Kyckling och Soltorkade Tomater
Ingredienser
för
Beskrivning
Denna sås snodde jag ihop igår kväll, min äldsta dotter älskade den. Jag hoppas jag kommer ihåg hur jag gjorde på ett ungeför. Obs, ha inte i för mycket curry, currysmaken ska liksom ligga i bakgrunden. Om det behövs mer än 3 portioner, lägg till mer kyckling.
1 kyclingfilé i små bitar
1 röd lök
1/2 dl soltorkade tomater (helst torra)
knappt 1/2 tsk currypulver
3-4 msk soltorkad tomatpasta
1 kycklingbuljongtärning
2 1/2 dl vatten
1-2 dl grädde (el matlagningsgrädde)
3-5 vitlöksklyftor
salt o peppar
Bryn löken och kycklingen i några minuter, lägg i curryn och de torkade tomaterna. Fräs nån minut, tillsätt sedan tomatpastan, buljongtärningen och vattnet. Sjud under lock i ca 5 minuter, tillsätt lite mer vatten om det behövs. Häll i grädden, pressa i vitlöken, och låt koka up, sjud i 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Serveras med ångkokade grönsaker (tex sockerärtor och broccoli), små körsbärstomater och pasta.
1 kyclingfilé i små bitar
1 röd lök
1/2 dl soltorkade tomater (helst torra)
knappt 1/2 tsk currypulver
3-4 msk soltorkad tomatpasta
1 kycklingbuljongtärning
2 1/2 dl vatten
1-2 dl grädde (el matlagningsgrädde)
3-5 vitlöksklyftor
salt o peppar
Bryn löken och kycklingen i några minuter, lägg i curryn och de torkade tomaterna. Fräs nån minut, tillsätt sedan tomatpastan, buljongtärningen och vattnet. Sjud under lock i ca 5 minuter, tillsätt lite mer vatten om det behövs. Häll i grädden, pressa i vitlöken, och låt koka up, sjud i 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Serveras med ångkokade grönsaker (tex sockerärtor och broccoli), små körsbärstomater och pasta.
Visningar: 552
Inlagt 2013-12-17 19:25:59

