Receptbeskrivning

Thaicurry med pumpa och kikärter

Ingredienser för
600 g butternutpumpa
1 st gul lök
2 msk röd currypaste, t ex santa maria
1 tsk spiskummin
1 st citrongräs
3 dl basmatiris
1 burk kikärter, (410 g)
1 burk böngroddar, (280 g)
1 blandspenat, (80 g)
1 kruka koriander
1 st lime
rapsolja
salt + nymald svartpeppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar.
2. Skala och strimla löken.
3. Fräs löken i 1 msk olja i en gryta eller stor kastrull. Tillsätt pumpa, currypaste och spiskummin. Fräs ytterligare 1 minut.
4. Banka med baksidan av en kniv på stjälken till citrongräset, tillsätt det till fräset. Tillsätt 4 dl vatten och låt puttra under lock tills pumpan är mjuk.
5. Koka riset enligt anvisningen på ­förpackningen.
6. Häll av och skölj kikärterna. Skölj ­böngroddarna. Tillsätt kikärter, böngroddar och kokosmjölk till grytan. ­Låt koka ihop 5 min.
7. Tillsätt ev mer vatten. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt spenaten till grytan.
8. Servera grytan med ris, färsk ­koriander och klyftad lime.

Visningar: 665
Inlagt 2013-12-17 12:36:38