Receptbeskrivning
Valnötskaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Valnötskaka
En förvånansvärt krämig och smakrik kaka, trots att den inte
innehåller något tillsatt matfett. Med en klick grädde blir det en
perfekt dessert efter en höstmiddag.
150 g mörk blockchoklad
200 g valnötskärnor + ev. några till dekoration
3 äns
1 A dl strösocker
2 msk starkt kaffe
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Bryt blockchokladen i bitar och mixa i matberedare tillsammans
med valnötter, ägg, socker och kaffe tills du får en ganska jämn
smet. Häll smeten i formen och grädda knappt 25 minuteri 175°C
Låt kakan kallna. Sikta gärna över florsocker och dekorera med valnötskärnor.
En förvånansvärt krämig och smakrik kaka, trots att den inte
innehåller något tillsatt matfett. Med en klick grädde blir det en
perfekt dessert efter en höstmiddag.
150 g mörk blockchoklad
200 g valnötskärnor + ev. några till dekoration
3 äns
1 A dl strösocker
2 msk starkt kaffe
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Bryt blockchokladen i bitar och mixa i matberedare tillsammans
med valnötter, ägg, socker och kaffe tills du får en ganska jämn
smet. Häll smeten i formen och grädda knappt 25 minuteri 175°C
Låt kakan kallna. Sikta gärna över florsocker och dekorera med valnötskärnor.
Visningar: 198
Inlagt 2013-12-19 13:36:10






30 min