Receptbeskrivning

Valnötskaka

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Valnötskaka
En förvånansvärt krämig och smakrik kaka, trots att den inte
innehåller något tillsatt matfett. Med en klick grädde blir det en
perfekt dessert efter en höstmiddag.
150 g mörk blockchoklad
200 g valnötskärnor + ev. några till dekoration
3 äns
1 A dl strösocker
2 msk starkt kaffe
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Bryt blockchokladen i bitar och mixa i matberedare tillsammans
med valnötter, ägg, socker och kaffe tills du får en ganska jämn
smet. Häll smeten i formen och grädda knappt 25 minuteri 175°C
Låt kakan kallna. Sikta gärna över florsocker och dekorera med valnötskärnor.

Visningar: 198
Inlagt 2013-12-19 13:36:10