Receptbeskrivning
Favoritkakan
Ingredienser
för
Beskrivning
Botten
250 g mandelmassa
Fyllning
125 g smör eller margarin
3 dl vispgrädde
250 g mörk blockchoklad
250 g ljus blockchoklad
2 msk rom
Kavla mandelmassan mellan plastfolie så stor att den täcker botten
på en form som är ca 21 cm i diameter, med löstagbar kant.
Tryck fast mandelmassan i botten. Den behöver inte täcka kanterna
Smält smöret på svag värme och tillsätt grädden när smöret
är nästintill smält. Låt koka upp och lyft kastrullen från värmen.
Bryt ner chokladen i gräddblandningen och låt den smälta. Rör
om så att det blir en jämn smet, och tillsätt därefter rommen.
Häll smeten i formen och kyl minst fyra timmar före servering.
14
250 g mandelmassa
Fyllning
125 g smör eller margarin
3 dl vispgrädde
250 g mörk blockchoklad
250 g ljus blockchoklad
2 msk rom
Kavla mandelmassan mellan plastfolie så stor att den täcker botten
på en form som är ca 21 cm i diameter, med löstagbar kant.
Tryck fast mandelmassan i botten. Den behöver inte täcka kanterna
Smält smöret på svag värme och tillsätt grädden när smöret
är nästintill smält. Låt koka upp och lyft kastrullen från värmen.
Bryt ner chokladen i gräddblandningen och låt den smälta. Rör
om så att det blir en jämn smet, och tillsätt därefter rommen.
Häll smeten i formen och kyl minst fyra timmar före servering.
14
Visningar: 255
Inlagt 2013-12-19 13:41:50






30 min