Receptbeskrivning
Lätt limechokladkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Lätt limechokladkaka
En underbart god och saftig kaka som man kan njuta med gott
samvete eftersom den inte innehåller något matfett. Med den
friska smaken av lime och den lite luftiga konsistensen kan man
nästan låtsas att den är nyttig!
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
A tsk bakpulver
1/4 dl kakao
2 tsk vanilisocker
2 krm salt
250 g Kesella lätt
rivet skal av 1 lime
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver,
kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen i äggsmeten
Tillsätt därefter Kesella och finrivet limeskal. Häll smeten i formen
och grädda i 200°C i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du
vill ha den. Låt kakan svalna. Garnera gärna med skivad lime och
servera med en klick grädde.
En underbart god och saftig kaka som man kan njuta med gott
samvete eftersom den inte innehåller något matfett. Med den
friska smaken av lime och den lite luftiga konsistensen kan man
nästan låtsas att den är nyttig!
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
A tsk bakpulver
1/4 dl kakao
2 tsk vanilisocker
2 krm salt
250 g Kesella lätt
rivet skal av 1 lime
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver,
kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen i äggsmeten
Tillsätt därefter Kesella och finrivet limeskal. Häll smeten i formen
och grädda i 200°C i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du
vill ha den. Låt kakan svalna. Garnera gärna med skivad lime och
servera med en klick grädde.
Visningar: 488
Inlagt 2013-12-19 13:49:50






30 min