Receptbeskrivning
Apelsinchokladkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Apelsinchokladkaka
rivet skal av 2 apelsiner
1/2 dl pressad apelsinsaft
1/2 dl apelsinlikör
100 g smör eller margarin
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, gärna 21 cm i diameter.
Riv skalet från apelsinerna och pressa därefter saften ur en av
dem. Blanda à en kastrull tillsammans med likören och låt sjuda
på svag värme tills ca 2 msk av vätskan återstår.
Smält smöret i en kastrull. Drag bort från värmen och bryt ner
chokladen. Låt smälta och rör därefter ner apelsinvätskan. Blanda väl.
Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner chokladsmeten.
Vänd sist ner mjölet blandat med vaniljsocker och salt. Häll smeten
i formen och grädda 30 minuter i 175°C. Låt svalna och servera
gärna med grädde eller glass.
rivet skal av 2 apelsiner
1/2 dl pressad apelsinsaft
1/2 dl apelsinlikör
100 g smör eller margarin
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, gärna 21 cm i diameter.
Riv skalet från apelsinerna och pressa därefter saften ur en av
dem. Blanda à en kastrull tillsammans med likören och låt sjuda
på svag värme tills ca 2 msk av vätskan återstår.
Smält smöret i en kastrull. Drag bort från värmen och bryt ner
chokladen. Låt smälta och rör därefter ner apelsinvätskan. Blanda väl.
Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner chokladsmeten.
Vänd sist ner mjölet blandat med vaniljsocker och salt. Häll smeten
i formen och grädda 30 minuter i 175°C. Låt svalna och servera
gärna med grädde eller glass.
Visningar: 166
Inlagt 2013-12-19 13:54:22






30 min