Receptbeskrivning
Cognacskaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Cognacskaka
Den här kakan gör finsmakare alldeles lycksaliga, Med hög kakaohalt, rik kaffesmak och en fyllig arom av cognac är det bara
cigarrök och en bekväm läderfätölj som saknas för att göra bilden komplett. Kanske inget för barnkalaset, men de vuxnas ögon lär tindra vid blotta åsynen.
Bör bakas en dag före servering och förvaras kallt. Servera gärna med en klick grädde.
75 g smör eller margarin
100 g choklad med 75 % kakao
100 g mörk blockchoklad
3 msk starkt kaffe, gärna espresso
3 msk cognac
2 ägg
1 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Bryt ner chokladen,
som bör ha rumstemperatur, i mindre bitar i det smälta smöret.
Rör ner kaffet och dra bort kastrullen från plattan. Rör om då och
då tills chokladen smält helt. Låt svalna och tillsätt cognacen.
Blanda noggrant. Vispa ägg och socker pösÃgt och rör därefter
ner chokladblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och släta ut den något,
Grädda i 200°C ca 12 minuter.
Den här kakan gör finsmakare alldeles lycksaliga, Med hög kakaohalt, rik kaffesmak och en fyllig arom av cognac är det bara
cigarrök och en bekväm läderfätölj som saknas för att göra bilden komplett. Kanske inget för barnkalaset, men de vuxnas ögon lär tindra vid blotta åsynen.
Bör bakas en dag före servering och förvaras kallt. Servera gärna med en klick grädde.
75 g smör eller margarin
100 g choklad med 75 % kakao
100 g mörk blockchoklad
3 msk starkt kaffe, gärna espresso
3 msk cognac
2 ägg
1 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Bryt ner chokladen,
som bör ha rumstemperatur, i mindre bitar i det smälta smöret.
Rör ner kaffet och dra bort kastrullen från plattan. Rör om då och
då tills chokladen smält helt. Låt svalna och tillsätt cognacen.
Blanda noggrant. Vispa ägg och socker pösÃgt och rör därefter
ner chokladblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och släta ut den något,
Grädda i 200°C ca 12 minuter.
Visningar: 1039
Inlagt 2013-12-19 14:07:19






30 min