Receptbeskrivning

Vitlöksbaguette med tomatmousse

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Vitlöksbaguette med tomatmousse
10st
25g jäst
5 dl vatten
2-3 vitlöksklyftor
1/2 dl olja
1 msk salt
13-14 dl vetemjöl

Mousse
6 gelatinblad
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 msk honung
1 tsk salt
1/2 krm cayennepeppar
2 dl vispgrädde

Garnerlng
sallatsblad. tex ruccola
basilikakvistar

eupar
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 C I en kastrull eller I en skål I
mikrovågsugnen pa full effekt (Max 800w) ca 1 min. Häll lite av vattnet over jästen och rör tills den
lost sig. Trllsatt resten av vatrnet, pressade vrtloksklyrtor. alla salt och nastan allt m|ol Spara lite till
utbaknrngen. Arbeta degen smidig tor hand eller I maskin trlls degen slapper bunkens kant. Lat lasa
overtackt ca 40 min.
Ta upp degen pa mjölad arbetsbank och knada den smrdlg med resterande m|ol. Dela degen I 10
nrtar. Forma vane Drt till en avlang baguette ca 20 cm lang. lagg baguettema pa en bakpapperskladd
nlat. Lat rasa utan bakduk ca 30 mrn.
Skar nagra skaror med vass krv I vane baguette. Pensla baguetterna med kallt vatten. Grädda mitt
ugnen I 250°C, ca 12 mrn. Lat baguetterna kallna på galler utan bakduk,
Mousse Lagg gelatmbladen I nklrgt med kallt vatten ca 5 min. Häll de krossade tomaterna i en
kastrull. tillsatt uressad vrtlok. pure, honung, salt och peopar. Lat koka utan lock ca 5 min. Ta
kastrullen at srdan. Kor tomatsasen till en slät puré med mlxerstav eller i en mixer.
Ya uno gelatrnbladen och lat dem smälta i den heta såsen. Lät svalna.
Vrsua grädden till ett last skum. Vänd ner grädden i såsen och ställ kallt ca 1 tim.
KlYV baguetterna och tack dem med sallatsblad. Skeda på tomatmousse och garnera med nagon
kvrst tzasrlika i vana baguette.

Visningar: 387
Inlagt 2014-03-05 14:44:28