Receptbeskrivning

Mangoldpiroger

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
10st
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1/2 msk socker
1/2 msk salt
75 g smör
2 dl mjölk

Fyllning
500 g mangold
1 röd chili, tex spansk peppar
1 msk smör
1 - 2 pressade vltloksklyftor
1/2 tsk salt

Pensling: ägg
Garnering: Blått vallmofrö

Börja med fyllningen. Skölj och grovhacka mangolden. Skölj. kärna ur och strimla chiliri, Fräs mangold
och chili i mattettet i en stekpanna ca 5 mm. Pressa dver vitlöken och krydda med salt. Lät kallna.
Hacka samman de bada mjólsorterna, socker, salt och matfett skuret 1 mindre bitar, gärna i en
matberedare. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen till en rektangel, ca
24 x 12 cm. Lägg en klick fyllning mitt på varje
ruta. Vik över ena ilrken till en trekant. Tryck till runt kanterna med en gaffel, Lägg pirogerna på en
bakpapperskladd plåt, Pensla med uppvrspat agg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i
225°C. ca 15 min.
Servera pirogerna med matlagningsyoghurt smaksatt med örter och en blandad sallad.

Visningar: 483
Inlagt 2014-03-05 14:43:21