Receptbeskrivning

Ciabatta med capresespett

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Ciabatta med capresespett

6 st Spett
10 marinerade soltorkade tomater 2 st mozzarellaostar (125g)
1/2 pkt jäst (á 50 g) 30 körsbarstomter
4 dl vatten 1 kruka basilika
1 2 dl olivolja 1-2 tsk gourmetsalt
1/2 msk salt 1-2 krm grovmald svartpeppar
12- 13 dl vetemjöl special 1 msk olivolja

Strimla de soltorkade tomaterna.
Smula jästen i en bunke, Värm vattnet till fingervarmt 37°C i en kastrull eller i en skål i
mikrovàgsugnen pá full effekt (max 800Wi, ca 1 min. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vattnet, tomater, olja, salt och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig for hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kant, Lät jäsa övertäckt ca 1 tim.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 6 bitar.
Kavla ut varje bit till en rektangel ca 10x20 cm, Lägg på bakpappersklädd plåt.
Pudra över lite mjöl och lat jäsa utan bakduk ca 20 min.
Grädda bröden mitt i ugnen i 250”C, ca 10 min. Låt svalna pá galler.
Låt mozzarellan rinna av och skär i ca 1.5x1.5 cm stora kuber, Skölj tomaterna.
Riv av bladen från basilikan.
Trä upp ost, tomater och basilikablad växelvis på 6 spett.
Lägg spetten på ett fat och krydda med salt och peppar.
Stänk över olivolja. Klyv bröden och lägg ett spett i varje bröd.
Servera

Visningar: 219
Inlagt 2013-12-24 09:54:01