Receptbeskrivning
Marmeladkonfekt
Ingredienser
för
2 dl outspädd hallonsaft
2 dl vatten
1 fruktpektin, 180 ml
5 dl strösocker
2 dl strösocker
2 dl vatten
1 fruktpektin, 180 ml
5 dl strösocker
2 dl strösocker
Beskrivning
1. Koka upp saft och vatten. Blanda pektinet med lite av sockret och rör ner i kastrullen. Koka i någon minut under omrörning.
2. Tillsätt resten av sockret och koka tills det har löst sig. Skumma
3. Häll upp massan i en form med höga kanter, 15x25 cm. Låt stå att stelna i några timmar.
4. Stjälp upp massan försiktigt och skär i bitar. Rulla dem i strösocker.
2. Tillsätt resten av sockret och koka tills det har löst sig. Skumma
3. Häll upp massan i en form med höga kanter, 15x25 cm. Låt stå att stelna i några timmar.
4. Stjälp upp massan försiktigt och skär i bitar. Rulla dem i strösocker.
Visningar: 423
Inlagt 2013-12-20 08:18:04





.jpg)
0 min