Receptbeskrivning
Sachertårta
Ingredienser
för
125 g smör
1.5 dl florsocker
6 st ägg
125 g mörk choklad, 70 %
2 dl vetemjöl
1.25 dl socker
1 dl aprikosmarmelad
0.5 dl vatten
1 dl socker
125 g mörk choklad, 70 %
flagor av mörk choklad
1.5 dl florsocker
6 st ägg
125 g mörk choklad, 70 %
2 dl vetemjöl
1.25 dl socker
1 dl aprikosmarmelad
0.5 dl vatten
1 dl socker
125 g mörk choklad, 70 %
flagor av mörk choklad
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en springform.
3. Vispa florsockret och smöret vitt och pösigt och tillsätt sedan äggulorna en i taget. Spara äggvitorna i en separat skål!
4. Grovhacka chokladen och låt den smälta över vattenbad under omrörning.
5. Tillsätt chokladen i äggsmeten.
6. Sikta ner mjölet i smeten.
7. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ned sockret lite i taget.
8. Vänd ned i chokladsmeten med en slickepott.
9. Häll smeten i bakformen och släta till den.
10. Grädda kakan i ugnen i ca 45 min.
11. Låt den kallna på ugnsgaller.
12. Koka en sockerlag av strösocker och vatten till glasyren.
13. Smält chokladen i vattenbad och rör sedan ner den i sockerlagen.
14. LÃ¥t glasyren svalna lite.
15. Dela kakan i två bottnar bred marmelad mellan bottnarna och lägg ihop dem.
16. Bred chokladglasyren över kakan och ställ den svalt tills glasyren stelnat.
17. Dekorera med flagor av mörk choklad.
2. Smörj och bröa en springform.
3. Vispa florsockret och smöret vitt och pösigt och tillsätt sedan äggulorna en i taget. Spara äggvitorna i en separat skål!
4. Grovhacka chokladen och låt den smälta över vattenbad under omrörning.
5. Tillsätt chokladen i äggsmeten.
6. Sikta ner mjölet i smeten.
7. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ned sockret lite i taget.
8. Vänd ned i chokladsmeten med en slickepott.
9. Häll smeten i bakformen och släta till den.
10. Grädda kakan i ugnen i ca 45 min.
11. Låt den kallna på ugnsgaller.
12. Koka en sockerlag av strösocker och vatten till glasyren.
13. Smält chokladen i vattenbad och rör sedan ner den i sockerlagen.
14. LÃ¥t glasyren svalna lite.
15. Dela kakan i två bottnar bred marmelad mellan bottnarna och lägg ihop dem.
16. Bred chokladglasyren över kakan och ställ den svalt tills glasyren stelnat.
17. Dekorera med flagor av mörk choklad.
Visningar: 137
Inlagt 2013-12-20 23:20:42






0 min