Receptbeskrivning

Sachertårta

Ingredienser för
125 g smör
1.5 dl florsocker
6 st ägg
125 g mörk choklad, 70 %
2 dl vetemjöl
1.25 dl socker
1 dl aprikosmarmelad
0.5 dl vatten
1 dl socker
125 g mörk choklad, 70 %
flagor av mörk choklad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en springform.
3. Vispa florsockret och smöret vitt och pösigt och tillsätt sedan äggulorna en i taget. Spara äggvitorna i en separat skål!
4. Grovhacka chokladen och låt den smälta över vattenbad under omrörning.
5. Tillsätt chokladen i äggsmeten.
6. Sikta ner mjölet i smeten.
7. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ned sockret lite i taget.
8. Vänd ned i chokladsmeten med en slickepott.
9. Häll smeten i bakformen och släta till den.
10. Grädda kakan i ugnen i ca 45 min.
11. Låt den kallna på ugnsgaller.
12. Koka en sockerlag av strösocker och vatten till glasyren.
13. Smält chokladen i vattenbad och rör sedan ner den i sockerlagen.
14. LÃ¥t glasyren svalna lite.
15. Dela kakan i två bottnar bred marmelad mellan bottnarna och lägg ihop dem.
16. Bred chokladglasyren över kakan och ställ den svalt tills glasyren stelnat.
17. Dekorera med flagor av mörk choklad.

Visningar: 137
Inlagt 2013-12-20 23:20:42