Receptbeskrivning
Cataplana, grillad fisk i foliepaket
Ingredienser
för
250 g laxfilé, skivas i 3 cm bitar
250 g torskfilé, skivas i 3 cm bitar
100 g rökt bog, skivad
1 st gul lök, hackad
0.5 st fänkål, strimlad
1 knippe salladslök, hackad
2 st stora tomater, färska, tärnade
1 kruka bladpersilja, hackad
0.5 kruka gräslök, hackad
2 timjan eller efter eget tycke och smak
1 burk krossade tomater
2 dl vitt vin
olivolja efter tycke om smak
1 msk finsalt
0.5 msk svartpeppar
1 msk honung, flytande
färskpotatis
dill
250 g torskfilé, skivas i 3 cm bitar
100 g rökt bog, skivad
1 st gul lök, hackad
0.5 st fänkål, strimlad
1 knippe salladslök, hackad
2 st stora tomater, färska, tärnade
1 kruka bladpersilja, hackad
0.5 kruka gräslök, hackad
2 timjan eller efter eget tycke och smak
1 burk krossade tomater
2 dl vitt vin
olivolja efter tycke om smak
1 msk finsalt
0.5 msk svartpeppar
1 msk honung, flytande
färskpotatis
dill
Beskrivning
1. FiskpaketForma först 4 båtar av kraftig aluminiumfolie.
2. Börja med att fördela fisk, rökt bog, lök, fänkål, salladslök och de färska tomaterna i båtarna.
3. Lägg sedan över de grovt hackade örterna och de krossade tomaterna.
4. Häll över olivolja och vitt vin, salta och peppra samt toppa till sist med lite flytande honung.
5. Förslut sedan foliepaketen och ställ de på grillen i ca 20 minuter, ställ dom ej direkt över eld utan sätt upp dom på grillgallret (alternativt ca 20 min i ugn på 200 grader).
6. Serveras gärna med kokt färskpotatis.
2. Börja med att fördela fisk, rökt bog, lök, fänkål, salladslök och de färska tomaterna i båtarna.
3. Lägg sedan över de grovt hackade örterna och de krossade tomaterna.
4. Häll över olivolja och vitt vin, salta och peppra samt toppa till sist med lite flytande honung.
5. Förslut sedan foliepaketen och ställ de på grillen i ca 20 minuter, ställ dom ej direkt över eld utan sätt upp dom på grillgallret (alternativt ca 20 min i ugn på 200 grader).
6. Serveras gärna med kokt färskpotatis.
Visningar: 625
Inlagt 2013-12-20 23:21:43

