Receptbeskrivning

banankaka m choklad o hasselnötter

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Banankaka med choklad
och hasselnötter
En härligt sliskig kaka med doft av kanel och den oslagbara
smakkombinationen banan och choklad, här dessutnm med
hasselnötter. Kakan sprider en underbar doft i köket, och en
ännu bättre smak i gommen. Den bör helst bakas en dag före
servering. Detta är dock en smaksak, för vem kan motstå
nygräddad banankaka? 100 g mörk choklad 2 ägg
50 g hasselnötskärnor 4 dl vetemjöl
2 stora, mogna bananer eller 3 små knappt 1 tsk bakpulver
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker 1 tsk kanel Smörj och bröa en limpform. Hacka chokladen och nötterna
grovt och mosa bananerna. Rör smör och socker pösigt och
tillsätt äggen ett i sänder. Rör därefter ner bananmoset. Blanda
mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och vänd ner blandningen
i smeten. Tillsätt därefter nötter och choklad. Häll smeten i formen
och grädda 40 minuter i 175°C. Om den är för kladdig känner man tyvärr em bismak av bakpulver. Tips..
Strö formen med kokosflingor istället för ströbröd, använd cashewnötter o russin istället för hasselnötskärnor o choklad.
Mjölkchoklad o jordnötter eller valnötter o torkade fikon.

Visningar: 440
Inlagt 2013-12-22 06:41:38