Receptbeskrivning

Rostade grönsaker

Ingredienser för
11 st tomater
4 st gula paprikor
4 st röda paprikor
1 knippe färsklök
300 g färsk sparris
1 dl honung
1 dl olivolja
1 dl rostade valnötter
1 dl rostade hasselnötter
torkad salvia
flingsalt
peppar från kvarn


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Dela tomaterna i halvor på bredden och lägg dessa i en långpanna med snittytan uppåt. Strö flingsalt på alla tomater. Rippla sedan honung, ca ½ msk på varje tomat.
2. Kärna ur paprikan och dela i fjärdedelar och lägg dessa i långpannan.
3. Dela färsklöken på mitten och lägg i pannan.
4. Skär bort ca 2cm längst ner på sparrisen och lägg sedan dessa i pannan.
5. Strö sedan salt över resten av grönsakerna. Krydda med torkad salvia och peppar från kvarn, honung och olivolja. Strö de rostade nötterna över grönsakerna.
6. Rosta sedan allt sammans i ugnen på 225 grader i ca 20 min.

Visningar: 453
Inlagt 2013-12-22 17:47:20