Receptbeskrivning
Janssons frestelse på Per Morbergs vis
Ingredienser
för
1 kg potatis av mjölig sort
2 st gula lökar
250 g ansjovisfilé
ansjovisspad från en av burkarna
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
smör
2 st gula lökar
250 g ansjovisfilé
ansjovisspad från en av burkarna
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
smör
Beskrivning
1. Janssons frestelseVärm ugnen till 225 grader.
2. Skala och skär potatis i fina strimlor. Skala och skiva löken tunt.
3. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.
4. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsform. Avsluta med potatis.
5. Häll på ansjovisspadet från en av burkarna och grädden blandad med mjölken.
6. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
7. Grädda Janssons frestelse mitt i ugnen i 50–60 minuter.
2. Skala och skär potatis i fina strimlor. Skala och skiva löken tunt.
3. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.
4. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsform. Avsluta med potatis.
5. Häll på ansjovisspadet från en av burkarna och grädden blandad med mjölken.
6. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
7. Grädda Janssons frestelse mitt i ugnen i 50–60 minuter.
Visningar: 14061
Inlagt 2013-12-23 06:22:23

