Receptbeskrivning
Mammas mjuka pepparkaka
Ingredienser
för
2 st ägg
2 dl socker
1.5 dl filmjölk eller syrlig yogurt
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel, malen
1 tsk nejlikor, malda
1 tsk ingefära, malen
1 tsk bikarbonat
2 dl socker
1.5 dl filmjölk eller syrlig yogurt
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel, malen
1 tsk nejlikor, malda
1 tsk ingefära, malen
1 tsk bikarbonat
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ägg och socker poröst och tillsätt filmjölken. Rör alltsammans så att det blandas väl. Blanda mjölet med kryddorna och bikarbonat. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda till en slät lös smet. Gräddas i väl smord och bröad 1 liters form i 35 - 40 minuter.
Rör ägg och socker poröst och tillsätt filmjölken. Rör alltsammans så att det blandas väl. Blanda mjölet med kryddorna och bikarbonat. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda till en slät lös smet. Gräddas i väl smord och bröad 1 liters form i 35 - 40 minuter.
Visningar: 216
Inlagt 2013-12-23 08:48:05






1 min