Receptbeskrivning
Canneloni med spenat och gorgonzola
Ingredienser
för
1 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or) - 2 st
2 msk olivolja
0.5 tsk basilika torkad
1 krm oregano torkad
1 krm timjan torkad
2 konserverade tomater, hela alt krossade
salt och svartpeppar
250 g spenat
smör att steka i
salt och vitpeppar
muskotnöt, malen
200 g champinjoner
1 st röd lök(ar)
250 g kesella 10%
100 g gorgonzolaost
1 dl valnötter rostade
200 g lasagneplattor färska
1 st vitlöksklyfta(or) - 2 st
2 msk olivolja
0.5 tsk basilika torkad
1 krm oregano torkad
1 krm timjan torkad
2 konserverade tomater, hela alt krossade
salt och svartpeppar
250 g spenat
smör att steka i
salt och vitpeppar
muskotnöt, malen
200 g champinjoner
1 st röd lök(ar)
250 g kesella 10%
100 g gorgonzolaost
1 dl valnötter rostade
200 g lasagneplattor färska
Beskrivning
1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs lökhacket mjukt i olivolja. Tillsätt örter och slå på tomater. Koka såsen på svag värme i 20 minuter. Krossa de hela tomaterna med en trägaffel. Smaka av såsen med salt och peppar.
2. Värm ugnen till 200 grader.
3. Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning 1 minut tills spenaten blir mjuk. Häll bort vattnet och krydda med lite riven muskot.
4. Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella, gorgonzola och de rostade valnötterna. Smaka av fyllningen med salt och nymald svartpeppar.
5. Skär lasagneplattorna till rutor som mäter ca 9 x 9 cm. Det skall bli 8–10 rutor. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnseldfast form med skarven neråt. Pensla dem med lite vatten och täck med tomatsås. Baka rullarna i ugnen ca 20–25 minuter.
Receptet kommer från ”Smak för grönt” (Ica Bokförlag) av Katja Palmdahl
Foto: Tomas Yeh
2. Värm ugnen till 200 grader.
3. Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning 1 minut tills spenaten blir mjuk. Häll bort vattnet och krydda med lite riven muskot.
4. Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella, gorgonzola och de rostade valnötterna. Smaka av fyllningen med salt och nymald svartpeppar.
5. Skär lasagneplattorna till rutor som mäter ca 9 x 9 cm. Det skall bli 8–10 rutor. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnseldfast form med skarven neråt. Pensla dem med lite vatten och täck med tomatsås. Baka rullarna i ugnen ca 20–25 minuter.
Receptet kommer från ”Smak för grönt” (Ica Bokförlag) av Katja Palmdahl
Foto: Tomas Yeh
Visningar: 483
Inlagt 2013-12-23 13:46:21