Receptbeskrivning
Sallad a la Mexico med tortillachips och guaccamole
Ingredienser
för
0.5 st isbergssallad
4 st tomater
0.5 st gurka
1 burk majs
1 st paprika
2 st avokado
2 tsk vitlöks- och chillisås
1 st vitlöksklyfta
5 msk turkisk yoghurt
6 st tortillabröd
matlagningsolja (fungerar med annan olja)
0.5 dl solrosfrön
0.5 dl pumpafrön
balsamvinäger
1 st chilli
paprikapulver
salt
peppar
100 g fänkål
4 st tomater
0.5 st gurka
1 burk majs
1 st paprika
2 st avokado
2 tsk vitlöks- och chillisås
1 st vitlöksklyfta
5 msk turkisk yoghurt
6 st tortillabröd
matlagningsolja (fungerar med annan olja)
0.5 dl solrosfrön
0.5 dl pumpafrön
balsamvinäger
1 st chilli
paprikapulver
salt
peppar
100 g fänkål
Beskrivning
1. Värm upp olja i en stekpanna (som är större än ett tortillabröd) oljan ska täcka cirka 3 cm upp.
2. Skär alla grönsaker och chillin i små bitar och blanda dem i en skål. Använd endast en avokado. Blanda även i fröna.
3. Skär avokadon och pressa vitlöken och blanda dem med yoghurten och chilisåsen, blanda noga och smaka av med salt och peppar.
4. När oljan är tillräckligt varm, lägg i ett tortillabröd i taget (endast 4 av dem) och låt vara i tills brödet får några luftbubblor. Låt sedan rinna av på papper. Lägg sedan i serveringsskålarna så att de formar sig lite. Skär även de två andra bröden i flera bitar och lägg i oljan och låt rinna av på papper. Toppa dessa "chips" med paprikapulver.
5. Lägg i salladen i tortillaskålarna och ringla över balsamvinäger. Servera tillsammans med guaccamolen och tortillachipsen!
2. Skär alla grönsaker och chillin i små bitar och blanda dem i en skål. Använd endast en avokado. Blanda även i fröna.
3. Skär avokadon och pressa vitlöken och blanda dem med yoghurten och chilisåsen, blanda noga och smaka av med salt och peppar.
4. När oljan är tillräckligt varm, lägg i ett tortillabröd i taget (endast 4 av dem) och låt vara i tills brödet får några luftbubblor. Låt sedan rinna av på papper. Lägg sedan i serveringsskålarna så att de formar sig lite. Skär även de två andra bröden i flera bitar och lägg i oljan och låt rinna av på papper. Toppa dessa "chips" med paprikapulver.
5. Lägg i salladen i tortillaskålarna och ringla över balsamvinäger. Servera tillsammans med guaccamolen och tortillachipsen!
Visningar: 530
Inlagt 2013-12-23 14:34:46

