Receptbeskrivning

Rabarbertrifle

Ingredienser för
300 g rabarber, ansad
1 dl strösocker
0.5 dl vatten
4 st sockerkaksskivor
2 dl vaniljyoghurt
1 dl vatten
0.75 dl strösocker
1 tsk citronskal, rivet
2 msk citronsaft, pressad
riven


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skiva rabarbern tunt och sjud den med 1 dl socker och 1/2 dl vatten till en kompott. Låt kallna.
2. Citronlag: Koka upp vatten med socker och låt koka utan lock till en simmig sockerlag. Smaksätt med skal och saft av citron. Låt kallna.
3. Riv sockerkakskivorna i mindre bitar och lägg lite sockerkaka i botten på varje portionsglas. Droppa över kall citronsockerlag. Varva sockerkaksbitar med rabarberkompott och iskall vaniljyoghurt. Droppa citronsockerlag på varje lager med sockerkaksbitar. Toppa triflen med riven vit choklad och ställ kallt en stund före servering.

Visningar: 555
Inlagt 2013-12-24 08:30:38