Receptbeskrivning

Dubbelmarinerad fläskfilé med het gurksallad

Ingredienser för
1 hel fläskfilé, pustad
salt och nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
0.5 dl finhackad rosmarin
0.5 chili, urkärnad och finhackad
smör och olja till stekning
0.5 dl vit balsamico
1 tsk honung
salt och peppar
1 schalottenlök, finhackad
0.5 dl olivolja
2 dl blandade hackade örter, ex persilja, rosmari
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 stor gurka
1 stor citron
0.5 tsk strösocker
1 röd chili
olivolja
salt


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 175 grader. 
2. Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar. Hacka samman marinad 1: rosmarin, chili och vitlök och massera in detta runt hela fläskfilén. 
3. Bryn köttet i en het stekpanna med olja och smör tills köttet har fått fin färg runtom.
4. Stek fläskfilén i ugnen tills den är genomlagad och har en innertemperatur på ca 72 grader.
5. Rör samman alla ingredienser till marinad 2.
6. Lägg ner den varma fläskfilén i marinaden och låt ligga i minst 2-3 timmar. Gör under tiden gurksalladen.
7. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär gurkan i lite tjockare skivor.
8. Rör samman saft och rivet skal från citronen med socker, finhackad chili och olivolja.
9. Blanda med gurkan och krydda med salt. Skär dubbelmarinerad fläskfilé i skivor och servera med gurksalladen.

Visningar: 637
Inlagt 2013-12-24 19:17:43