Receptbeskrivning
Helstekt fläskfilé med fransk senapssås
Erick Holm via Recept.nu
Ingredienser
för
1 kg fläskfilé
300 g champinjoner
1 dl torrt vitt vin
4 dl vispgrädde
1.5 msk ljus fransk senap
2 msk smör
salt och malen vitpeppar
aluminiumfolie
300 g champinjoner
1 dl torrt vitt vin
4 dl vispgrädde
1.5 msk ljus fransk senap
2 msk smör
salt och malen vitpeppar
aluminiumfolie
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Krydda filéerna med salt och peppar. Bryn köttet väl runt om i 1 msk smör, lägg upp det i en ugnssäker form och sätt den i ugnen i 10 minuter.
2. Ta ut köttet och svep in det i folie, lägg tillbaka paketet i formen och ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Kontrollera att innertemperaturen är 77° eller att köttsaften är klar och genomskinlig om du skär i köttet.
3. Sås: Rör ut senapen i grädden och småkoka såsen på medelvärme tills den tjocknar en aning. Rensa och skiva champinjonerna och fräs dem några minuter i smör i en stekpanna, häll sedan på vinet. Öka värmen och låt vinet koka in till hälften, tillsätt senapsgrädden och koka tills såsen tjocknar igen. Krydda med salt och peppar.
2. Ta ut köttet och svep in det i folie, lägg tillbaka paketet i formen och ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Kontrollera att innertemperaturen är 77° eller att köttsaften är klar och genomskinlig om du skär i köttet.
3. Sås: Rör ut senapen i grädden och småkoka såsen på medelvärme tills den tjocknar en aning. Rensa och skiva champinjonerna och fräs dem några minuter i smör i en stekpanna, häll sedan på vinet. Öka värmen och låt vinet koka in till hälften, tillsätt senapsgrädden och koka tills såsen tjocknar igen. Krydda med salt och peppar.
Visningar: 641
Inlagt 2013-12-24 19:18:17

