Receptbeskrivning

Pavlova med sommarbär

Ingredienser för
3 st äggvitor
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
3 st –4 dl färska bär


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum i torr, ren bunke med elvisp. Tillsätt sockret, ca 2 msk i taget under fortsatt vispning.
3. Rita upp en 20 cm cirkel på bakplåtspapper. Klicka på marängen med hjälp av två skedar och bred ut från mitten och forma en rund botten med högre kant runt om.
4. Sätt plåten i nedre delen av ugnen, sänk temperaturen till 100° och grädda 1 1/2 tim tills marängbottnensläpper papperet.
5. Lossa den från papperet och låt den kallna på ett fat.
6. Fyll bottnen med vispad grädde och en driva färska bär.

Visningar: 308
Inlagt 2013-12-25 11:13:01