Receptbeskrivning

Leilas glassbomb med hallonmaräng

Ingredienser för
1.75 mjuk vaniljglass (1.5-2liter)
0.75 mjuk hallonsorbet
3 st äggvitor från ekologiska ägg
saft av ½ citron
3.25 dl strösocker
200 g färska hallon


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. GlassbombLåt sorbeten mjukna i kylen 20-30 minuter. Packa hårt i en liten (fryst) metallskål. Frys till hård.
2. Låt vaniljglassen mjukna i kylen 20-30 minuter. Vaniljglass. Klä botten och kanter i en större (fryst) metallskål med vaniljglass så att det formas en grop.
3. Spola utsidan av den lilla skålen snabbt med hett vatten och lägg hallonsorben i gropen i den stora skålen med vaniljglass. Täck över med vaniljglass. Frys igen till hård.
4. Skölj utsidan av bunken snabbt med hett vatten och tryck ut glassbomben. Frys på igen så att ytan fryser till.
5. Gör marängen
6. Hallonmaräng Vispa äggvita, citronsaft och 1 dl strösocker till en maräng i en rostfri bunke.
7. Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker.
8. Rör sönder hallonen med resterande strösocker och vänd ned i äggviteskummet i omgångar. Vispa till ett fast skum.
9. Spritsa eller bred marängen över glassbomben och bränn av ytan med en gasolbrännare.

Visningar: 550
Inlagt 2013-12-26 12:56:20