Receptbeskrivning

Kalops

Ingredienser för
2 st morot/morötter
600 nötkött
2 st gul lök(ar)
3 msk vetemjöl
4 dl vatten
1.5 tsk salt
10 st kryddpeppar, hel
3 st lagerblad


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Kalops:Skär köttet i mindre bitar, ca 3x3 cm. Skala och skiva löken. Bryn köttet och löken i smör, lite taget. Lägg efter hand över i en gryta. Strö över mjölet. Rör om så mjölet fördelar sig. Tillsätt vatten, salt, kryddpeppar och lagerblad. Låt kalopsen koka på svag värme under lock ca 1 1/2 timme. Rör om då och då.

Skala och skär morötterna i mindre bitar. Lägg ner dem när 30 min av koktiden återstår.
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Visningar: 535
Inlagt 2013-12-27 13:53:44