Receptbeskrivning
			
			
			
			Kokt torsk med äggsås
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							600 g torskfilé 
0.5 tsk salt
5 dl fiskbuljong
1 st ägg
1.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
0.5 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
						
					0.5 tsk salt
5 dl fiskbuljong
1 st ägg
1.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
0.5 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
Beskrivning
					
						1. ÄggsåsHårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan. 
2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
3. Kokt torskKoka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.
4. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
5. Vid serveringKoka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.
					
										2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
3. Kokt torskKoka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.
4. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
5. Vid serveringKoka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.
Visningar: 639
Inlagt 2013-12-27 15:50:18
				
					
			




.jpg)
  0 min