Receptbeskrivning
Vitvinskokta blåmusslor från restaurang Kungsholmen
Ingredienser
för
40 st blåmusslor (odlade)
3 st schalottenlök(ar)
1 st ekologisk vitlöksklyfta(or)
2 msk smör
4 dl vitt vin (ekologiskt)
2 dl grädde (ekologisk)
2 msk persilja finhackad
3 st schalottenlök(ar)
1 st ekologisk vitlöksklyfta(or)
2 msk smör
4 dl vitt vin (ekologiskt)
2 dl grädde (ekologisk)
2 msk persilja finhackad
Beskrivning
1. Skölj och borsta musslorna. Kasta dem som inte sluter sig.
2. Finhacka schalottenlök och vitlök.
3. Fräs löken i smör i en kastrull. Lägg i musslorna, tillsätt vinet, koka upp och lägg på lock. Koka på stark värme tills musslorna har öppnat sig, ca 2 minuter.
4. Lyft ur musslorna. Tillsätt grädden och koka upp.
5. Fördela musslorna i tallrikar. Mixa spadet och häll det över musslorna. Strö över persilja.
Servera med ett gott bröd.
Recept: Melker Andersson
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Finhacka schalottenlök och vitlök.
3. Fräs löken i smör i en kastrull. Lägg i musslorna, tillsätt vinet, koka upp och lägg på lock. Koka på stark värme tills musslorna har öppnat sig, ca 2 minuter.
4. Lyft ur musslorna. Tillsätt grädden och koka upp.
5. Fördela musslorna i tallrikar. Mixa spadet och häll det över musslorna. Strö över persilja.
Servera med ett gott bröd.
Recept: Melker Andersson
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 555
Inlagt 2013-12-27 19:17:40

