Receptbeskrivning
			
			
			
			Baconlindad marulksmedaljong på spenatbädd med spegel av rödvinssås
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							4  marulksmedaljonger 
4 baconskivor
2 msk olivolja
spenat:
250 g bladspenat
225 g färska champinjoner
1 gul lök
2 schalottenlökar
2 msk smör
3 dl rött vin
1 kycklingbuljongtärning
2 tsk smör
du behöver också:
tandpetare av trä
						
					4 baconskivor
2 msk olivolja
spenat:
250 g bladspenat
225 g färska champinjoner
1 gul lök
2 schalottenlökar
2 msk smör
3 dl rött vin
1 kycklingbuljongtärning
2 tsk smör
du behöver också:
tandpetare av trä
Beskrivning
					
						1. Skala och hacka den gula löken fint. Skala och strimla schalottenlöken. Ansa och skiva champinjonerna. Fräs lök, schalottenlök och svamp i smör tills löken är gyllene och genomskinlig. Krama ut vattnet ur spenaten och tillsätt den. Krydda med salt och peppar och låt sjuda på svag värme i 3 minuter. 
2. Klappa fisken torr och linda en baconskiva runt varje medaljong. Fäst med tandpetare. Stek fiskmedaljongerna i olivolja på medelvärme, ca 4 minuter per sida.
3. Koka ihop vinet till hälften. Lös upp buljongtärningen i det kokande vinet. Blanka av med smöret. Lägg såsen som en spegel på 4 varma tallrikar. Lägg på spenaten och toppa med fiskmedaljongen.
					
										2. Klappa fisken torr och linda en baconskiva runt varje medaljong. Fäst med tandpetare. Stek fiskmedaljongerna i olivolja på medelvärme, ca 4 minuter per sida.
3. Koka ihop vinet till hälften. Lös upp buljongtärningen i det kokande vinet. Blanka av med smöret. Lägg såsen som en spegel på 4 varma tallrikar. Lägg på spenaten och toppa med fiskmedaljongen.
Visningar: 726
Inlagt 2013-12-28 18:37:25
				
					
			




.jpg)
  0 min