Receptbeskrivning
Inskannat från telefon
Ingredienser
för
Beskrivning
Krispigt fröknäcke med rosmarin & Flingsalt
Fröna i degen kan bytas ut efter eget
tycke och smak.
I dl vetemjöl
3/4 dl rågsikt
3/4 dl havregryn
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl linfrön
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
1~2 krm rosmarin, torkad eller färsk
I msk ljus sirap
2 dl vatten
Garnering
Flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1.Sätt ugnen på 160 grader.
2.B|anda alla ingredienser
förutom vattnet i en bunke.
3. Koka upp vattnet och blanda
det med övriga ingredienser.
4. Kavla ut degen tunt. ända ut i
kanterna mellan två bakplåtspapper
på en plåt. Strö över flingsalt.
5. Grädda knackebrödet mitt
i ugnen i totalt 60-70 min, men ta ut
Plåten efter ca 30 min och
skär eller sporra degen i ett rut-
mönster. Fortsätt grädda brödet
tills det är färdigt.
Låt det svalna på plåten och bryt
försiktigt loss knäckebitarna.
Fröna i degen kan bytas ut efter eget
tycke och smak.
I dl vetemjöl
3/4 dl rågsikt
3/4 dl havregryn
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl linfrön
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
1~2 krm rosmarin, torkad eller färsk
I msk ljus sirap
2 dl vatten
Garnering
Flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1.Sätt ugnen på 160 grader.
2.B|anda alla ingredienser
förutom vattnet i en bunke.
3. Koka upp vattnet och blanda
det med övriga ingredienser.
4. Kavla ut degen tunt. ända ut i
kanterna mellan två bakplåtspapper
på en plåt. Strö över flingsalt.
5. Grädda knackebrödet mitt
i ugnen i totalt 60-70 min, men ta ut
Plåten efter ca 30 min och
skär eller sporra degen i ett rut-
mönster. Fortsätt grädda brödet
tills det är färdigt.
Låt det svalna på plåten och bryt
försiktigt loss knäckebitarna.
Visningar: 312
Inlagt 2013-12-28 23:20:16






30 min