Receptbeskrivning

Pastagratäng på tortiglioni och kassler

Ingredienser för
400 g torglionipasta
1 st gul lök, hackad
4 st salladslökar, (eller ca 1 dm purjolök)
400 g kassler, tärnad
1 msk smör
2 dl lagrad prästost, riven
2 tsk senap
2 msk vetemjöl
4 dl matlagningsgrädde
2 msk kycklingfond, koncentrerad
salt, svartpeppar
1 st ägg
kokt broccoli


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1 Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Sila av vattnet och låt pastan rinna av.
2 Fräs lök, salladslök och kassler i smöret i en stekpanna några minuter. Rör ner i pastan i en bunke. Tillsätt osten. Häll över i en smord ugnssäker form.
3 Vispa samman senap, vetemjöl, matlagningsgrädde och kycklingfond i en
kastrull och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och nymald peppar.
Ta kastrullen från plattan och rör ner ägget i såsen. Häll såsen över pastablandningen. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, cirka 15 minuter. Servera med kokt broccoli.

Visningar: 468
Inlagt 2013-12-29 14:55:02