Receptbeskrivning

Kalkonbröstfilé med grönpepparsås

Ingredienser för
1 kg kalkonbröstfilé
0.5 dl mangochutney
0.5 dl olivolja
1 msk soja
2 krm svartpeppar
3 krm salt
500 g kokta morötter
500 g kokt rotselleri
500 g kokt broccoli
6 st ägg
1.5 krm vitpeppar
2 msk potatismjöl
4 st smala morotsstänger
50 g smör
5 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 msk krossad grönpeppar
1 msk sötstark senap
1 msk soja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. KalkonbröstfiléAllt blandas till en marinad som filén får ligga i ca 2-3 timmar, vänd och pensla några gånger.Behåll marinaden.
2. GrönpepparsåsBlanda ingredienserna till såsen och häll över kalkonen.
3. Täck formen med folie och låt stå i ugnen ca: 30-40 min eller till köttet har 63-65 grader, ugnstemperatur 200 grader.
4. Skiva sedan upp köttet före servering.
5. Dela lite större potatisar på längden. Pensla ytan med olja och doppa halvorna i sesamfrön (oskalade) och salta.
6. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
7. GrönsakspatéMixa de av ångade kokta grönsakerna var för sig.
8. Blanda ner en tredjedel av ägg, salt, peppar i varje grönsaksfärs.
9. Smörj en patéform och varva sedan ner i följande ordning: ett lager morotsfärs i botten, ett lager sellerifärs med kokta smala morotsstänger nertryckta i på längden och överst ett lager broccolifärs.
10. Täck patén med folie och grädda den cirka 1 timme i 200 grader.
11. Låt den svalna, gärna ett helt dygn, så att den hinner sätta sig. Servera den gärna lite varm.

Visningar: 577
Inlagt 2013-12-29 14:57:23