Receptbeskrivning
Matmuffins
Ingredienser
för
3 dl vetemjöl
1.5 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 st ägg
0.5 dl olja
1.5 dl yoghurt/filmjölk
100 g fetaost
0.5 dl soltorkad tomat, hackad
basilika
1 dl ost, riven
50 g vegetarisk bacon, strimlad
1.5 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 st ägg
0.5 dl olja
1.5 dl yoghurt/filmjölk
100 g fetaost
0.5 dl soltorkad tomat, hackad
basilika
1 dl ost, riven
50 g vegetarisk bacon, strimlad
Beskrivning
1. Matmuffins: Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Ställ ut muffinsformar på en plåt (gärna en muffinsplåt med hål, det förhindrar smeten att rinna ut). Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
3. Tillsätt olja, ägg, yoghurt och arbeta snabbt ihop till en deg.
4. Fördela degen i formarna. Fyll upp till ca ¾ av formarna.
5. Tryck i fyllning i varje muffins. Variant 1: Strimlad bacon och riven ost. Variant 2: Fetaost, soltorkad tomat och basilika.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
7. Om du vill, dekorera med soltorkad tomat och basilika.
2. Ställ ut muffinsformar på en plåt (gärna en muffinsplåt med hål, det förhindrar smeten att rinna ut). Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
3. Tillsätt olja, ägg, yoghurt och arbeta snabbt ihop till en deg.
4. Fördela degen i formarna. Fyll upp till ca ¾ av formarna.
5. Tryck i fyllning i varje muffins. Variant 1: Strimlad bacon och riven ost. Variant 2: Fetaost, soltorkad tomat och basilika.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
7. Om du vill, dekorera med soltorkad tomat och basilika.
Visningar: 559
Inlagt 2014-03-05 14:42:51

