Receptbeskrivning
Chokladfondant med jordgubb-passionsfruktsallad
Ingredienser
för
75 g smör
100 g mörk choklad 70%
2 st ägg
4 msk strösocker
250 g jordgubbar
1 msk strösocker
4 st passionsfrukt(er)
vaniljglass av god kvalitet
100 g mörk choklad 70%
2 st ägg
4 msk strösocker
250 g jordgubbar
1 msk strösocker
4 st passionsfrukt(er)
vaniljglass av god kvalitet
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj fyra ugnssäkra formar eller aluminiumformar med smält smör eller flytande margarin.
2. Lägg smöret i en kastrull och bryt i chokladen. Smält på svag värme under omrörning.
3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i chokladblandningen. Häll smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen ca 10-15 minuter.
4. Medan bakelserna är i ugnen gör du salladen genom att skölja, snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en skål och strö över sockret. Skeda i passionsfrukten och rör om. Låt bakelserna svalna något före servering.
Recept: Liselotte Forslin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Lägg smöret i en kastrull och bryt i chokladen. Smält på svag värme under omrörning.
3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i chokladblandningen. Häll smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen ca 10-15 minuter.
4. Medan bakelserna är i ugnen gör du salladen genom att skölja, snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en skål och strö över sockret. Skeda i passionsfrukten och rör om. Låt bakelserna svalna något före servering.
Recept: Liselotte Forslin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 222
Inlagt 2013-12-29 19:16:26






30 min