Receptbeskrivning
Frukttårta på chokladbotten
Ingredienser
för
0.5 krm salt
2 st ägg
0.5 dl flytande margarin
1 dl vetemjöl
1 dl socker
3 msk kakao
0.5 tsk vaniljsocker
200 g jordgubbar
100 g blå vindruvor
100 g gröna vindruvor
2 st kiwi(s)
1 persikor, hela
1 msk apelsinjuice, koncentrerad
1 dl mellangrädde
1 msk socker
1 st ägg
2 st ägg
0.5 dl flytande margarin
1 dl vetemjöl
1 dl socker
3 msk kakao
0.5 tsk vaniljsocker
200 g jordgubbar
100 g blå vindruvor
100 g gröna vindruvor
2 st kiwi(s)
1 persikor, hela
1 msk apelsinjuice, koncentrerad
1 dl mellangrädde
1 msk socker
1 st ägg
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader
TÃ¥rtbotten:
1. Smörj en rund form med avtagbar botten. Rör samman alla ingredienserna i en bunke. Häll smeten i formen. Grädda ca 15 minuter.
Garnering:
1. Dela eventuellt jordgubbarna, låt gärna stjälken sitta kvar. Dela och kärna ur vindruvorna. Låt persikorna rinna av och skär dem i klyftor. Dekorera chokladkakan med frukt och bär.
Apelsinsås:
1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda äggsmeten med apelsinjuicen. Vispa grädden och blanda i den. Servera genast med tårtan.
1 port:
200 kcal
9 g fett
3 g fibrer
TÃ¥rtbotten:
1. Smörj en rund form med avtagbar botten. Rör samman alla ingredienserna i en bunke. Häll smeten i formen. Grädda ca 15 minuter.
Garnering:
1. Dela eventuellt jordgubbarna, låt gärna stjälken sitta kvar. Dela och kärna ur vindruvorna. Låt persikorna rinna av och skär dem i klyftor. Dekorera chokladkakan med frukt och bär.
Apelsinsås:
1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda äggsmeten med apelsinjuicen. Vispa grädden och blanda i den. Servera genast med tårtan.
1 port:
200 kcal
9 g fett
3 g fibrer
Visningar: 207
Inlagt 2013-12-29 19:24:13






30 min