Receptbeskrivning
Champagnesorbet
Ingredienser
för
2 dl vatten
1 dl socker
3 äggvitor
3 dl champagne
1 lime
1 citron
jordgubbar
honung
socker
1 dl socker
3 äggvitor
3 dl champagne
1 lime
1 citron
jordgubbar
honung
socker
Beskrivning
1. Blanda socker och vatten, koka upp och låt puttra i cirka 3 minuter.
2. Låt svalna.
3. Vispa äggvitan hårt.
4. Tillsätt sockerlagen och champagnen under omrörning.
5. Pressa och riv skal från limen och citronen.
6. Lägg i en bunke och ställ den i frysen.
7. Rör om cirka 1 gång per timme.
8. Skär jordgubbarna.
9. Tillsätt honung, socker och pressad citron samt lime efter smak.
10. Låt dra tills det är dags för servering.
11. Servera i martiniglas, gärna med en citronmeliss kvist till.
2. Låt svalna.
3. Vispa äggvitan hårt.
4. Tillsätt sockerlagen och champagnen under omrörning.
5. Pressa och riv skal från limen och citronen.
6. Lägg i en bunke och ställ den i frysen.
7. Rör om cirka 1 gång per timme.
8. Skär jordgubbarna.
9. Tillsätt honung, socker och pressad citron samt lime efter smak.
10. Låt dra tills det är dags för servering.
11. Servera i martiniglas, gärna med en citronmeliss kvist till.
Visningar: 261
Inlagt 2013-12-29 19:57:49





.jpg)
0 min