Receptbeskrivning

Champagnesorbet

Ingredienser för
2 dl vatten
1 dl socker
3 äggvitor
3 dl champagne
1 lime
1 citron
jordgubbar
honung
socker


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Blanda socker och vatten, koka upp och låt puttra i cirka 3 minuter.
2. Låt svalna.
3. Vispa äggvitan hårt.
4. Tillsätt sockerlagen och champagnen under omrörning.
5. Pressa och riv skal från limen och citronen.
6. Lägg i en bunke och ställ den i frysen.
7. Rör om cirka 1 gång per timme.
8. Skär jordgubbarna.
9. Tillsätt honung, socker och pressad citron samt lime efter smak.
10. Låt dra tills det är dags för servering.
11. Servera i martiniglas, gärna med en citronmeliss kvist till.

Visningar: 261
Inlagt 2013-12-29 19:57:49