Receptbeskrivning

Champagnebomb

Ingredienser för
2 dl vatten
1 dl strösocker
lite florsocker
0.5 st citron (juice och rivet skal)
3 dl champagne
3 st äggvitor


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka en sockerlag av vatten och socker. Koka upp och låt sjuda ca 3 minuter. Låt kallna. Blanda citronskal, citronsaft, champagne ( spara lite till senare) och sockerlag. Vispa äggvitan och blanda ner den. Frys i glassmaskin eller i en form i frysen.
2. När sorben börjat frysa tillsätt försiktig resten av champagnen så får ni uppleva lite mer champagnekaraktär. Förändrar strukturen och utökar smaken.
3. Servera sorbeten i t.ex. martiniglas och garnera med citronmeliss och framförallt häll lite champagne precis innan ni serverar så får ni uppleva ett härligt bubbel.

Visningar: 215
Inlagt 2013-12-29 21:10:28