Receptbeskrivning
Champagnebomb
Ingredienser
för
2 dl vatten
1 dl strösocker
lite florsocker
0.5 st citron (juice och rivet skal)
3 dl champagne
3 st äggvitor
1 dl strösocker
lite florsocker
0.5 st citron (juice och rivet skal)
3 dl champagne
3 st äggvitor
Beskrivning
1. Koka en sockerlag av vatten och socker. Koka upp och låt sjuda ca 3 minuter. Låt kallna. Blanda citronskal, citronsaft, champagne ( spara lite till senare) och sockerlag. Vispa äggvitan och blanda ner den. Frys i glassmaskin eller i en form i frysen.
2. När sorben börjat frysa tillsätt försiktig resten av champagnen så får ni uppleva lite mer champagnekaraktär. Förändrar strukturen och utökar smaken.
3. Servera sorbeten i t.ex. martiniglas och garnera med citronmeliss och framförallt häll lite champagne precis innan ni serverar så får ni uppleva ett härligt bubbel.
2. När sorben börjat frysa tillsätt försiktig resten av champagnen så får ni uppleva lite mer champagnekaraktär. Förändrar strukturen och utökar smaken.
3. Servera sorbeten i t.ex. martiniglas och garnera med citronmeliss och framförallt häll lite champagne precis innan ni serverar så får ni uppleva ett härligt bubbel.
Visningar: 215
Inlagt 2013-12-29 21:10:28





.jpg)
0 min.jpg)