Receptbeskrivning
Kycklinggryta
Ingredienser
för
400 g kycklingfilé(er)
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st röd lök(ar)
1 tsk olivolja
10 st champinjoner
0.5 st zucchini
1 st röd paprika
10 purjolök(ar)
1.5 msk grönsaksfond
1 msk tomatpuré
2 dl matlagningsgrädde
2 msk pressad apelsin
salt och svartpeppar
1 cocktailtomater, röda
6 dl råris kokt
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st röd lök(ar)
1 tsk olivolja
10 st champinjoner
0.5 st zucchini
1 st röd paprika
10 purjolök(ar)
1.5 msk grönsaksfond
1 msk tomatpuré
2 dl matlagningsgrädde
2 msk pressad apelsin
salt och svartpeppar
1 cocktailtomater, röda
6 dl råris kokt
Beskrivning
1. Skär kyckling, lök, vitlök och grönsaker i bitar. Fräs kycklingbitarna i oljan. Då dessa fått lite färg tillsätts alla grönsaker utom cocktailtomaterna.
2. Fräs några minuter och tillsätt sedan salt och peppar, grädden, tomatpuré, fond, saft. Låt koka 15 minuter.
3. Då någon minut återstår av koktiden tillsätts cocktailtomaterna. Servera med ris.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Stefan Mattsson
Energi (kcal)
508,5
Protein (g)
36,6
Fett (g)
11,0
Kolhydrater (g)
58,8
2. Fräs några minuter och tillsätt sedan salt och peppar, grädden, tomatpuré, fond, saft. Låt koka 15 minuter.
3. Då någon minut återstår av koktiden tillsätts cocktailtomaterna. Servera med ris.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Stefan Mattsson
Energi (kcal)
508,5
Protein (g)
36,6
Fett (g)
11,0
Kolhydrater (g)
58,8
Visningar: 578
Inlagt 2013-12-30 00:43:51

