Receptbeskrivning
Vit sparris med tomatvinägrett
Ingredienser
för
4 st vita sparrisar
2 st plommontomater
1 st schalottenlök
4 msk jungfruolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk finskuren bladpersilja
1 st citron (pressad)
salt
socker
2 st plommontomater
1 st schalottenlök
4 msk jungfruolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk finskuren bladpersilja
1 st citron (pressad)
salt
socker
Beskrivning
1. Skala och koka sparrisen i 0.5 liter vatten 8 gram salt, 8 gram socker och citronsaften tills sparrisen känns färdig, lyft sedan ur sparrisen ur vattnet.
2. Koka upp vatten och skålla tomaterna, ta bort skinnet, dela de och ta ur kärnhuset.
3. Skär tomatfiléerna i små kuber.
4. Skala och skär löken i små tärningar.
5. Blanda tomaterna med löken, jungfruolja, salt, peppar, persilja och ös tomatvinägretten på sparrisen vid servering.
2. Koka upp vatten och skålla tomaterna, ta bort skinnet, dela de och ta ur kärnhuset.
3. Skär tomatfiléerna i små kuber.
4. Skala och skär löken i små tärningar.
5. Blanda tomaterna med löken, jungfruolja, salt, peppar, persilja och ös tomatvinägretten på sparrisen vid servering.
Visningar: 115
Inlagt 2014-03-05 14:40:15






0 min