Receptbeskrivning
Raggmunk med fläsk
Ingredienser
för
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1.5 tsk salt
1 st ägg
800 g potatis
smör, till stekning
400 g sidfläsk, rimmat
lingonsylt
2 dl vetemjöl
1.5 tsk salt
1 st ägg
800 g potatis
smör, till stekning
400 g sidfläsk, rimmat
lingonsylt
Beskrivning
1. Vispa samman mjölk och mjöl i en bunke. Blanda ner salt och ägg. Skala potatisarna och finriv dem. Blanda ner i smeten.
2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek en raggmunk i taget. Bred ut smeten till en jämn pannkaka så inte den rivna potatisen ligger i en hög.
3. Stek på strax över medelvärme så att raggmunkarna blir genomstekta, utan att brännas. Stek ca 4 min på varje sida tills de har fin färg och frasig kant.
4. ägg raggmunkarna på en plåt eller ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen på ca 100°. Stek fläsket på medelvärme tills det är lite knaprigt. Låt det rinna av.
Servera raggmunkarna varma med stekt fläsk och lingonsylt.
2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek en raggmunk i taget. Bred ut smeten till en jämn pannkaka så inte den rivna potatisen ligger i en hög.
3. Stek på strax över medelvärme så att raggmunkarna blir genomstekta, utan att brännas. Stek ca 4 min på varje sida tills de har fin färg och frasig kant.
4. ägg raggmunkarna på en plåt eller ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen på ca 100°. Stek fläsket på medelvärme tills det är lite knaprigt. Låt det rinna av.
Servera raggmunkarna varma med stekt fläsk och lingonsylt.
Visningar: 103
Inlagt 2013-12-30 19:49:14






0 min