Receptbeskrivning

Pastasås med två sorters lax

Ingredienser för
400 g laxfilé
150 g kallrökt lax i tunna skivor
5 soltorkad tomat
1 st rödlök
2 msk rapsolja
4 st körsbärstomater
3 dl créme fraiche
1 dl räk- eller fiskbuljong
malen vitpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Klipp den soltorkade tomaten i strimlor. Skär den rökta laxen i tunna strimlor. Skala och strimla löken och fräs den i oljan.
2. Skär laxfilén i tärningar. Koka upp buljongen i en liten kastrull, lägg i laxtärningarna och sänk värmen. Låt laxen sjuda på svag värme tills den är genomkokt. Sila av buljongen och spara den. Ställ laxen åt sidan.
3. Rör ner buljongen i crème fraichen och koka upp. Lägg i tomat, lök och laxtärningar och koka upp. Lägg i den strimlade laxen och körbärstomaterna precis före servering. Krydda med malen vitpeppar.

Visningar: 202
Inlagt 2013-12-30 20:07:42