Receptbeskrivning

Vitlöksstekt tournedos med edamamebönor, mynta, fetaost och krämig polenta

Ingredienser för
600 g oxfilé i bit
400 g frysta edamamebönor eller gröna ärter
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 kruka mynta
200 g fetaost
1 msk rivet citronskal
1 msk smör
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
8 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl polenta
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Lägg köttet i rumstemperatur ca 30 min före stekning. Tina och koka bönorna i lättsaltat vatten, ca 5 min. Grovmosa bönorna med en gaffel. Tillsätt olja och citronsaft. 2. Plocka myntan och bryt fetaosten i mindre bitar. Blanda ner mynta, fetaost och citronskal i bönröran. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. 3. Skär oxfilén i 4 jämnstora bitar. Stek dem i smör och olja tillsammans med en grovkrossad vitlöksklyfta till 55 grader innertemperatur för ett rosa kött. Ös köttet 2–3 gÃ¥nger under tiden. Strö pÃ¥ 1 tsk salt och 2 krm peppar. LÃ¥t köttet vila ca 5 min före servering. 4. Polenta: Koka upp mjölk och buljongtärning i en kastrull. Tillsätt polenta och sjud under omrörning tills den tjocknar och är krämig, ca 4 min. Ta kastrullen frÃ¥n värmen. Tillsätt yoghurt, salt och  vitpeppar. 5. Fördela polentan pÃ¥ varje tallrik. Lägg pÃ¥ bönsalladen och köttet. Servera genast.

Visningar: 643
Inlagt 2013-12-30 21:35:54