Receptbeskrivning

Rådjursstek med rödvinsås

Ingredienser för
kg rådjursstek, benfri
salt och peppar
140 g bacon
6 enbär, krossade
sås:
1 dl rött vin
2 dl vispgrädde
arrowrot
2 msk vinbärsgelé
servera:
päronhalvor fyllda med gelé


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°. Krydda köttet runtom med salt och peppar och gnid in enbären. Lägg steken i ugnsform och täck med baconskivor. Sätt i termometer.
2. Stek mitt i ugnen till 70°– 75°. Ta upp köttet, vispa ur formen med vinet och sila ner i en såskastrull. Späd med grädden. Koka ca 20 min.
3. Red såsen med lite arrowrot utrört i vatten. Smaka av såsen med kryddor och gelé. Servera med tillbehören.

Visningar: 845
Inlagt 2013-12-31 11:12:25