Receptbeskrivning
Lätt chokladmousse
Karin J via Tasteline.com
Ingredienser
för
2 st ägg
2 msk honung flytande
100 g choklad 70%
300 g blåbär
2 msk honung flytande
100 g choklad 70%
300 g blåbär
Beskrivning
1. Dela äggen och vispa vitorna till ett hårt och vitt skum.
2. Blanda äggulan väl med den flytande honungen.
3. Smält chokladen och blanda den sedan med äggulorna.
4. Vänd ihop de uppvispade äggvitorna med choklad- och ägguleblandningen,
rör sist i 2/3 av blåbären.
5. Fördela smeten i 4 portionsglas och dekorera med resten av blåbären.
Låt stå i kylskåpet tills moussen serveras.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
2. Blanda äggulan väl med den flytande honungen.
3. Smält chokladen och blanda den sedan med äggulorna.
4. Vänd ihop de uppvispade äggvitorna med choklad- och ägguleblandningen,
rör sist i 2/3 av blåbären.
5. Fördela smeten i 4 portionsglas och dekorera med resten av blåbären.
Låt stå i kylskåpet tills moussen serveras.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 221
Inlagt 2013-12-31 12:17:23






15 min