Receptbeskrivning

Knapriga linsbullar

Ingredienser för
2 dl röda linser (250g)
4 st salladslökar (hackade)
2 st vitlöksklyftor (pressade)
1 tsk malen spiskummin
2 dl ströbröd (80g)
2 dl riven cheddar (125g)
1 st stor zucchini (riven)
2 dl polenta (150g)
olja till fritering


  20 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Lägg linserna i en medelstor kastrull och häll på vatten så det täcker. koka upp, sänk till svag värme, lägg på lock och låt sjuda i 10 minuter eller tills linserna är mjuka. Låt rinna ac och skölj under kallt vatten.

Lägg hälften av linserna i mastberedare eller mixer tillsammans med salladslök och vitlök. Kör i 10 sekunder eller till en grov massa. Lägg över smeten i en stor skål och tillsätt resten av linserna, spiskummin, ströbröd, ost och zucchini. Rör tills allt är väl blandat.

Rulla smeten, en struken matsked i sänder, till bollar med händerna och vänd dem lätt i polenta. Värm oljan i en tjockbottnat gryta och lägg försiktigt ned några bullar åt gången i måttligt het olja.

Fritera i en minut eller tills bullarna har fin färg och är frasiga. Ta försiktigt upp dem ur oljan med tång eller hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Fritera resten av bullarna på samma sätt.

Visningar: 415
Inlagt 2014-01-01 18:10:04